Klar sikt!

Jag gillar förberedelser och att ha kontroll på det jag kan påverka. Då kan jag fokusera på att cykla som fort benen klarar av utan att reta mig på onödiga saker. En kylig morgon immade mitt visir igen efter bara några minuter i medvinden. Helt ohållbart att inte se ett smack. En annan dag öste regnet ner och regndroppar försämrade sikten onödigt mycket. Lite googlade och vips hittade jag dessa prylar. Nu ska visiret behandlas och vips är ett av störningsmomenten eliminerat.

visirbehandling

Hjälp mig med tempocykeln!

Jag behöver din hjälp, förutsatt att du har koll på tempocykling. Under hösten har jag suttit på tempocykeln några träningspass, men det är en del som inte känns särskilt rätt. Rumpstretch har lättat upp en del, men jag vet att det finns utrymme för ordentlig förbrättring. Därför bestämde jag mig för att filma mig själv och här är resultatet.

Cykeln är i princip enbart inställd för att uppfylla UCI-reglerna när det gäller sadelposition och tempopinnarna. I övrigt har jag inte gjort några anpassningar. Som nybörjare är det inte helt lätt att förstå vilka de viktigaste detaljerna i bästa möjliga sittställning är. Därför ber jag om din hjälp. Vad bör jag ändra? Hur?

En cykel gladare!

wpid-2014-10-05-09.43.30.png.png

Frun har ganska svårt att förstå hur en cykel kan få lov att kosta som en bättre begagnad bil, men det har inte jag. Min tempomaskin – en Canyon Speedmax CF – har flyttat in i vardagsrummet och jag kan komma på mig själv att bara stå och titta på den. Lycklig som ett litet barn på julafton. Nu väntar lite jobb med att anpassa sadel, styre mm innan det blir premiärcykling. Fast med tanke på höstrusket så lär det dröja innan jag får känna fartvinden då jag mycket hellre sätter mig på trainern i garaget än ger mig ut i regn och snålblåst. Och, jag lovar att inte spela bowling på cykelvägen mellan Kävlinge och Furulund!

 

Det blir svårt att skylla på utrustningen!

Äntligen jag har bestämt mig för vad jag kommer att cykla tempo på nästa år. Det blir en Canyon Speedmax CF 9.0, utrustad precis som bilden visar. Elektroniska Ultegraväxlar känns helt rätt på en tempocykel och om jag har förstått testerna rätt så är Speedmax en sjukt snabb cykel. Leverans i slutet av oktober så jag kommer kunna köra femtioelva trainerpass på cykeln innan det blir tävlingspremiär i slutet av april 2015!

Zipp 303 Firecrest

zipp303t-2-p

I somras kraschade jag min allroundhjul ganska illa. Så illa att de blev svåra att laga utan att byta fälg. Därför har jag funderat på att byta ut mina tävlingshjul mot ett hjul som både är aerodynamiskt för utbrytningar i linjeloppen och accelerationssnabbt när det är dags för GP. Det gör inget om hjulen dessutom klarar av taskiga vägar och lite gatsten som väntar på Gran Fondo Copenhagen. Revolverhjulen var lättsålda på Happymtb.org och där hittade jag också en värdig ersättare i Zipp 303 Firecrest. Jag hade en uppsättning Zipphjul som triatlet i slutet av 90-talet och nu har jag återigen beväpnat mig med ”Speed Weaponry”. Fast det var först efter att jag sett denna video där chefsingenjören ser ut att komma direkt från ”Big bang theory” som jag bestämde mig!