Hjälp mig med tempocykeln!

Jag behöver din hjälp, förutsatt att du har koll på tempocykling. Under hösten har jag suttit på tempocykeln några träningspass, men det är en del som inte känns särskilt rätt. Rumpstretch har lättat upp en del, men jag vet att det finns utrymme för ordentlig förbrättring. Därför bestämde jag mig för att filma mig själv och här är resultatet.

Cykeln är i princip enbart inställd för att uppfylla UCI-reglerna när det gäller sadelposition och tempopinnarna. I övrigt har jag inte gjort några anpassningar. Som nybörjare är det inte helt lätt att förstå vilka de viktigaste detaljerna i bästa möjliga sittställning är. Därför ber jag om din hjälp. Vad bör jag ändra? Hur?

4 svar på ”Hjälp mig med tempocykeln!

  1. Mer horisontal rygg och ner med huvudet ( fast med blicken framåt) kanske höja sadel och flytta fram den så får du ut mer kraft av quadriceps sikta på 90grader i armbågsvinkel.

    //Tony Martin

  2. Hej, du måste sänka sadeln! jämför riktiga tony martin med dig så är det säkert 2.5 cm skillnad. och skjut bak tempobågen lite så kommer du få mycket bättre tryck.

Lämna ett svar