Mot toppform i september

Det första som Coach Noah gjorde när han tog över efter Jake var att presentera en övergripande plan för att nå toppform i Hobro den 3:e september. Så här ser den ut:

Bas (mars-april)
Efter att ägnat vintermånaderna i garaget med flera hårda träningsblock tyckte Noah att jag behövde köra fler distanspass och få ordning på tempocykeln. Blocket gav mig möjlighet att ladda om och komma väl förbered till mer högintensiv träning. Det har blivit många mil på tempocykeln då pass kortare än 2 h ”alltid” körs på den.

Specialisering (april-maj)
Full fokus på tempolopp. Alla intervallpass körs på tempocykeln och träningen fokuserar på att cykla 30 km så fort det bara går. Konkret innebär det träning kring tröskeln. Strax under och strax över. Jag kör ofta fullt tempoutrustad med högprofilhjul och tempohjälm. Det har bitvis varit ganska klurigt i den hårda vårvinden, men jag vill skaffa så mycket erfarenhet på träning att jag inte överraskas när det är dags för lopp. Tre veckor innan VM-kvalet börjar jag också tävla för att träna på allt som har med tempolopp att göra. Träningsblocket avslutas med en mindre formtoppning.

Därefter följer ytterligare tre stora träningsblock innan vi når september:

  • Återhämtning. Lite vila efter en intensiv vinter och vår.
  • Uppbyggnadsträning. Fokus på VO2max för att lyfta taket
  • Specialiseringsträning. Återigen full fokus på tempo och tävlingsspecifik träning

2 svar på ”Mot toppform i september

    • Bra kommentar. Har inte glömt. Sparar bara godbitarna en stund. Ut och tvåla till Petter innan jag snor det. Lite som att många fått bråttom att slå timrekordet innan Wiggins höjer ribban ordentligt den 7 juni…

Lämna ett svar