Min hemliga VO2max-vecka

DCIM100GOPRO

Benen burrar efter de tre första dagarna i Hunter Allens topphemliga VO2max-vecka. Tanken bakom upplägget är helt enkelt att ”väcka dig från de döda” så här när tävlingssäsongen närmar sig. Efter månader av träning med fokus på tröskeln så känner jag mig allt annat än snabb. Så här ser veckan ut:

  • Måndag: 7 x 3’ VO2max med 3’ vila. Upprepa ytterligare en gång efter minst 4 h vila.
  • Tisdag: Precis som måndagen.
  • Onsdag: 7 x 3’ VO2max med 3’ vila. Bara ett pass!
  • Torsdag: Vila
  • Fredag: Distans 3 h, riktigt lugnt
  • Lördag: Distans 5 h inkl. 30’ på tröskeln
  • Söndag: Vila

llens uppmaning är att inte bry sig om i fall man inte orkar hålla effekten på de sista intervallerna. Kör på max, oavsett vad mätaren visar helt enkelt!. Sedan i måndags har jag pressat in dubbla träningspass med totalt 35 intervaller så hårt jag bara kan. Förhoppningsvis ger det fart i benen. Om inte så är i alla fall fruktan för mjölksyra bortblåst!

2 svar på ”Min hemliga VO2max-vecka

    • Det blev en dålig start i måndagsmorse. Sedan följde tre fina pass för att sedan känna mig riktigt sliten idag. Har dock förvånats över hur ”bra” det egentligen känns och hur återhämtningen fungerar. Kämpa på!

Lämna ett svar