Husiesvängen

976954_509536682434304_1839108220_o
Vi var en hyfsat stor klunga som drog iväg på söndagsmorgonen

Husiesvängen var en ny bekantskap för mig, även om bansträckningen var känd då Malmö Velo Classic lite fantasilöst kopierat den rakt av. Och Velo Classic har jag kört några gånger, sist i ordentligt blåsväder. Mina ben fick ordentligt med stryk på Björnekullatrampen och jag kände mig allt annat än sugen när klockan ringde på söndagsmorgonen. Fast loppet tillhörde en större plan för att komma igång till linjeloppet i Staffanstorp nästkommande söndag. Väl på plats fanns det många bekanta ansikten och riktigt god stämning. Jag hoppades på jämn, hård körning och så blev det. Vi var en hel del som bidrog till en höga farten och medvinden mot Romeleåsen gav oss bra skjuts i ryggen. Väl framme i Slimminge var det dags att spänna vaderna lite och jag tog rygg på klubbkompisen Jocke från Åstorps CK när han satte fart uppför backen. Vi fick lucka och jag valde att sakta ner något och låta fler ansluta. Väl över krönet hade Jocke och urstarka Vinco-Jan fått ett litet försprång. Själv satt jag i en tremannagrupp och funderade på om vi skulle ansluta till de två där fram, eller vänta in det rödvita tåget (läs CykelCity). Jag behövde inte fundera så länge då tåget blåste om i överfart precis när vi började trampa utför.

Nere på platten i Blentarp var vi c:a 12 st cyklister kvar i tätgruppen och i fin belgisk kedja tog vi oss mot nästa stigning – Kläggerödsbacken. Återigen var det Jocke P och Janne K som stod för farthålningen, men tätgruppen förblev intakt och vi höll ihop hela vägen till mål. De sista milen på Husiesvängen/Velo Classic är alltid en plåga med frisk blandning av motvind, kantvind och småbackar. Mina ben var riktigt slitna och jag fick hoppa över förningarna i det uppskruvade tempot mot slutet. Rullade i mål i strålande solsken med humöret på topp och riktigt nöjd efter ytterligare en 12 mils runda i +40 knyck.

P1070476
Så här glad blir jag när
Håkan Persson utnämner en till Kävlinges svar på Bradley Wiggins! Fast undrar om det är 2013, eller 2012-års Bradley han menar…

Lämna ett svar