Sufferfestvecka

Sufferfest-poster

Den andra veckan i det första träningsblocket är i gång. Måndagen börjar som vanligt med återhämtningscykling till LTH där jag tillbringar måndagar i ett försök att närma mig doktorsexamen. Att det sedan var –12 och fantastiskt vackert vinterväder gjorde inte njutningen sämre. Ärligt talat så är vintercykling underskattat. Visst krävs det bra prylar, framförallt för händer och fötter samt dubbdäck så klart. Men i övrigt tycker jag att det går riktigt fint. Tisdagen och onsdagen har två nyckelpass i den blockspecifika intensiteten som för tillfället fokuserar på maxfart i intervallet 30 s till 8 min, dvs. anerobisk kapacitet (nivå 6) och VO2max (nivå 5), enligt Coggans indelning. Till min hjälp denna vecka har jag Sufferfests träningsvideos:

Tisdag: “A very dark place” med 5 x 4’.
Onsdag: “There is no try” med en stege på 1’, 2’, 3’, 4’, 8’, 4’, 3’, 2’ och 1’.
Söndag: “Revolver” med 15 x 1’.

Utöver dessa nyckelpass blir det en sväng på Söderåsen på lördag med MTB. Vi kör en runda på c:a 40 km och utgår från parkeringen vid skidspåren i Klåveröd kl 09:00. Efteråt hoppas jag på fika med lussebullar och varm choklad!

Lämna ett svar