Phillipe Gilbert!

Jag har diggat Phillipe Gilbert ett bra tag. Som relativt ny i cykelfan inspireras jag av hans attackvilliga cykling. Jag tror tom att det var Gilbert som fick mig att googla på ord som “panache”. Jag vill kunna cykla som Phillipe. Jag vill kunna bomba på uppför en backe så att ingen annan kan följa med mig. Ge mig sedan tillräcklig åkstyrka så att jag kan hålla hela vägen till mål. Men, än så länge är jag och Phillipe inte speciellt lika, förutom att vi båda är 179 cm långa. Vissa säger att den regnbågsfärgade tröjan bär på en förbannelse, Fast det var innan Cadel Evans tog den i Mendriso. Evans, Hushovd och Cavendish har alla kunnat leverera i världmästartröjan och jag hoppas att Phillipe också gör den stolt.


Attacken uppför Kauberg på det tionde varvet var grym och varade nästan 50 s. Kolobnev orkar “följa” i dryga 30 s, men får sätta sig ner och se belgiaren glida iväg.
Phillipe var överlägsen, men jag glädjs också med Norge och Edvald Boasson Hagens silver. Kessiakoffs 15:e plats är också riktigt kul!

Lämna ett svar