Försöker väcka simmaren

IM000145

Sommarens swimrun med brorsan kommer kräva en del av kroppen som inte kan ordnas på cykeln. Under Kustjagaren ska vi ta oss an nästan 5 km simning i öppet vatten. Flera av sträckorna är kring 800 m och efter Malmösimmet i somras vet jag vad jag behöver jobba med. Varje tisdagsmorgon hoppar jag in vattnet för att träna på tekniken och bygga överkroppsstyrka. Att jag simmat några miljoner meter fram till jag fyllde 18 underlättar så klart, men det är förvånande hur mycket styrka som krävs för att kunna hålla tekniken. Mitt mål är att innan sommaren kunna simma 4 x 800 m i 1:30-fart. Veckans testlopp går just nu i 1:37-fart, 7 s snabbare per 100 m än när jag började. Sakta vaknar simmaren till liv…

2 svar på ”Försöker väcka simmaren

  1. Helt klart kommer den grunden hjälpa dig! Värre för en annan som lärde sig vid 45++. 😉 Jag vågar inte ens kolla hur långsamt mina 800-ingar skulle gå. :-O Men det ser ganska snyggt ut. 😉

    • Fast det bästa med simning är att om det ser snyggt ut så är det oftast rätt. Att jag jagar tider beror mest på att brorsan är mycket snabbare just nu. Vill jämna ut!

Lämna ett svar