NYC Marathon 2014

NYCM_resultat

New York City Marathon var precis så speciellt som vi hört, fast kanske inte riktigt förstått. Om jag var salig över det stöd som Helsingborg gav oss löpare vid deras premiärmaraton tidigare i höst så vet jag inte riktigt hur jag ska beskriva mina känslor nu. Eufori är nog det ord som passar bäst. Aldrig förr har jag deltagit i något lopp med ett publikstöd som det vi fick uppleva idag. Det sägs att New Yorks gator var kantade med 2,5 miljoner åskådare, vilket kan jämföras med Stockholms trots allt ganska respektingivande 100 000. Flerdubbla åkskådarled, fyndiga skyltar, hejarop, tutor, musik och i bland ett ljudtryck så högt att jag bokstavligen lyftes fram.

Jag och Anna hade följe hela loppet och det var skönt att ta hennes rygg för att hålla tempo när benen börjar protesterar. Med 5 km kvar tar jag en första titt på klockan och konstaterar att en tid under 4 h är inom räckhåll. Vi går i mål på 3:58 med ett visst vemod att detta underbara lopp är slut. Fast lättnaden över att få sluta springa är också den en underbar känsla. Ett maraton gör alltid ont, men i respekt för New York-borna valde jag att bita ihop och ignorera smärtan i ben och fötter. Så jag bara sprang och för första gången på länge blev det inga promenader!

6 svar på ”NYC Marathon 2014

    • Jag lovar att inte köpa fler tempocyklar, men jag kan inte lova fler maraton bara sådär. Löpning gör ju så ont efteråt…

  1. Bra jobbat Fredrik. Att klara ett tempo, och dessutom under fyra timmar är inte fy skam.

    Min sambo Katarina var med Anna till Kroatien, och efter detta har jag hittat din sida. Jag är ingen hejare på löpning precis, men kör desto mer cykling. Uppmärksammade just att vi köpt tempocykel i stort sett samtidigt och dessutom en identiskt variant. Blir kul att testa.

Lämna ett svar