Jag har fått en coach

js

Frun nämner ibland Coach F och hans något ovanliga upplägg och träningsidéer. Coach F är så klart jag, och fram till nu har även Coach F ansvarat för mitt eget träningsupplägg. Som en förmån i att tillhöra Haute Route Team Type 1 Executive Team har jag tilldelats en egen tränare från CTS – Carmichel Training Systems. Mannen som ska ta hand om mitt träningsupplägg heter Jake Schuppe, en idrottsfysiolog med mångårig erfarenhet som tränare inom uthållighetsidrott. Vi har haft ett inledande telefonsamtal och en del korrespondens via e-post för att Jake ska lära känna min träningsfilosofi och förmåga.

CTS använder TrainingPeaks som verktyg för att planera och utvärdera träning och tävling. Då jag själv använt TrainingPeaks sedan jag skaffade min wattmätare i början av 2012 så har Jake en hel del data att titta på. I morgon kör jag vårens sista tävling – Bureloppet i Halmstad. Jag körde veteran-SM här 2011 och ser framemot att tävla på banan igen. Dock verkar det som vi ska cykla medurs i stället för moturs. Ett helt annat lopp, alltså!

Lämna ett svar