Första träningsblocket är igång!

Det kommer bli mycket tid i garaget på min nyinköpta Kurt Kinetic Rock n Roll trainer

Det kommer bli mycket tid i garaget på min nyinköpta Kurt Kinetic Rock n Roll trainer:

Idag är det drygt fem månader kvar till säsongspremiären 2014. Jag hoppas att det blir på en forårsdag i Hell-singör, precis som i våras. Idag är också den första dagen i det första träningsblocket som ska förbättra min åkstyrka till 2014. Jag 100 % dedikerad och förväntar mig fin förbättring när jag utvärderar resultatet den 25 januari. Satsningern består av tre träningsblock på vardera fyra veckor, där den fjärde veckan blir återhämtning. Själva träningsveckorna ser ganska lika ut, även om längden på intervallerna ökar allt eftersom:

Måndag: Tröskelintervaller på trainer, c:a 1,5 h
Tisdag: Styrkeövningar för bål och överkropp, 45 min
Onsdag: Tröskelintervaller på trainern, c:a 1,5 h
Torsdag: Löpning, 8-10 km + rörlighetsträning, c:a 1 h
Fredag: Distansträning inkl. tröskelintervaller, c:a 5 h
Lördag: Styrkeövningar för bål och överkropp, 45 min
Söndag: Vilodag

Förra veckans test gav ett färskt värde på FTP på 292 W, eller 3,7 W/kg. Helst vill jag nå 4,3 W/kg när våren kommer. Då borde jag överleva en utbrytning…

6 svar på ”Första träningsblocket är igång!

    • Ja. Det kräver lite disciplin. Framförallt måste jag jobba extra måndag till torsdag så jag fixar distanspasset på fredagar.

  1. Hejsan!
    Undrar bara var du köpt din Kurt Kinetic? Funderar starkt på en KK road machine, men hittar bara Velocipeter, verkar inte finnas på de vanliga jättarna (wiggle, chainreaction).

Lämna ett svar