Svanesund 3-dagars: Linjelopp

Med ömma ben och något opepp tar vi oss till starten för den avslutande tävlingen i Svanesund 3-dagars där ett 108 km linjelopp i form av 6 varv på en småkuperad bana väntade på oss. Bestämde mig innan start att sitta med högt upp i klungan och vara beredd på attacker från CK Wänershof som jag trodde skulle göra en hel del för att avancera i sammandraget. Så blev det inte. Redan på första varvet gick en lite grupp cyklister iväg som efter kontrollerat arbete av Team Kungälv inte tilläts försvinna för långt bort. Halva loppet gick i ganska beskedligt tempo, även uppför den längre backen. På 4:e varvet blev det en rejäl fartökning, fältet sprack av och jag fick gå ordentligt på rött för att komma i kapp täten av klungan. Utbrytningen hämtades in och ganska snart kom en ny attack. Återigen sattes Team Kungälv på prov, men efter lite kyla från deras sida fick CK Master också gå upp och jaga.

Hela tiden lyckas jag hålla mig riktigt långt fram i klungan och få inga större problem, varken i backarna eller kantvinden. Men, när vi går in i backen för sista gången blir farten så hög att jag är på väg att flyga av. Som tur var blir utbrytningen inhämtad och farten stannar av innan backkrönet. Helt plötsligt är det 3 km kvar och det börjar bli dags att fundera på spurten. Andreas peppar mig och tycker att jag minsann ska visa vad jag tränat på och då bestämmer jag mig för att ge allt i avslutningen. Missar Wänershofs spurttåg, men kommer in riktigt bra på upploppet och lyckas spurta mig till cykelkarriärens främsta placering – en 5:e plats! Andreas, min spurtguru, tog hem segern och tredje plats i sammandraget. Själv slutade jag på en blygsam 27:e plats av 52 startande med etapplaceringarna 40, 7, 45 och 5. Om två veckor avslutas säsongen med linjelopp i Södra Sandby. Längtar redan!

2 svar på ”Svanesund 3-dagars: Linjelopp

Lämna ett svar