Snart dags för det andra träningsblocket

cykeltävling

Det första blocket var hårt och kort och i det andra träningsblocket som börjar på måndag blir längre och segare. Nu ska min förmåga att cykla i tröskelfart förbättras. Precis som för det förra blocket kommer jag gruppera cykelpassen två och två och några av de träningspass som jag vill klämma in de kommande tre veckorna är:

  • 10 x (4′ + 1′). Kortare arbete går att göra med något högre intensitet än tröskeleffekt. Vill gärna känna på den intensitet som jag tror krävs på tävlingarna. Det är dock viktigt att vilan är kort.
  • 3 x (15′ + 5′). Kring en kvarts arbete motsvarar de traditionsenliga allianstempotävlingarna som hålls mellan maj och augusti. Vem vill inte vara stark där!
  • 30′. Ett av mina mål i år är att kunna cykla i 40 km/h på 20 km motsvarande en friskt vågad utbrytning.

Första veckan kanske det inte blir 10 x 4′ eller 3 x 15′, utan jag vill gärna öka efterhand som veckorna går. En gång i veckan kör jag ett kombipass där jag blandar in VO2max-intensitet i tröskelpasset. Allt för att inte glömma bort det som hände i förra träningsblocket. Jag gjorde förresten ett FTP-test igår genom att cykla 20′ så fort jag kunde. Lyckligtvis har träningen gett resultat och jag befinner mig just nu där jag var i slutet av mars 2012.

2 svar på ”Snart dags för det andra träningsblocket

Lämna ett svar