Tar det lugnt!

vila

Mitt första träningsblock är klart. Det blev 2 x 2 vecka med högintensiv träning för att öka min förmåga att cykla fort från 30 sekunder till 8 minuter, dvs. Jag hade tänkt köra ett block på tre veckor, men lyckades klämma in en förkylning i mitten och tog ett omtag efter det. Varje vecka har innehållit tre kortare intervallpass, mestadels i garaget, samt ett pass utomhus där intervallerna vävts in i ett distanspass. Fyra intervallpass/vecka sliter både på kroppen, men även på psyket. Ärligt talat så är det j-ligt jobbigt att finna motivation för att gå på max så ofta. De gånger som jag haft sällskap av träningskompisarna i Kävlinge Cykelentusiaster har det gått lite lättare. Inte vill man vika ner sig!

I veckan som kommer tar jag det lugnt. Veckan tillägnas återhämtning. Idag väntar ett kort styrkepass för att inte tappa kontinuiteten. Tror även jag kör lite lätt på rullarna för att få bort slaggprodukter. Sedan blir det troligen två heldagar med vila innan jag ger mig på en ny FTP-test. Jag hoppas verkligen att det hänt en del där. I slutet av veckan blir det lite hårdkörning för att påminna kroppen om vad som väntar i nästa vecka. Då är det dags att fokusera på förmågan att ligga länge kring tröskeln.

Lämna ett svar