Kaunertal Gletcherstraße 39 km, +2000 m & 2750 möh.

SANYO DIGITAL CAMERA

När väl planerna för sommaren semester till Österrike blev klara så tog jag en sväng till Strava för att leta upp lämpliga klättringar. Det visade sig att en av Europas värstingar låg alldeles intill den byn där vi semestrade. Kaunertaler Gletcherstraße med sina 39 km och mer än 2000 höjdmeter skulle ta mig upp till 2750 meter över havet. Förra sommarens Haute Route bjöd som mest på 25 km klättring uppför Col de la Madeleine och en stigning  på +1500 m var en barnlek i sammanhanget. Då tog det 100 min att nå toppen. Nu hade jag ytterligare 40 minuters lidande innan jag fick pusta ut på toppen. Bitvis var det alldeles för brant för min 38/30-utväxling och bitvis funderade jag på om det inte vore enklare att bara vända om. Men, tack vare fin support från farsan som valde att göra mig sällskap och dokumentera min klättring blev det nya personliga rekord – längsta klättring, flest höjdmeter och högsta punkt som jag befunnit mig på med en cykel.

Kommentera