Cyklat över två berg

alpe-d-huez-signpost-1_6499

Trainern går varm nu. Jag håller på med lite experimenterande inför sommarens alpcykling och då tycker jag att trainern är det bästa berg som jag har här runt omkring. Visst skulle det fungera med motvind, men jag vill ha den konstanta belastning som en klättring uppför exempelvis Alpe d’Huez (13,2 km, 8,1 %) innebär. Därför blir det distanspass på trainern.

Det ultimata träningspasset inför Haute Route är, enligt tidigare deltagare, 3 x 60 min klättring med 30 min återhämtning mellan bergen. Idag prövade jag på passet för första gången, med undantaget att jag struntade i det sista berget. Jag valde att köra på 85 % av FTP, något som jag visserligen klarade av, men är tveksam till om jag kan upprepa i sju dagar. Det får bli mer experimenterande framöver…

Lämna ett svar