Säsongsavslutning med Skånes 2-dagars linjelopp

Skånes 2-dagars linjelopp i Södra Sandby blev cykelsäsongens sista tävling. En utmanande bana med en ordentlig stigning varje varv, regn, frisk vind och målgång uppför. Jag hade bra koll på banan och framförallt målbacken då jag kört lite intervaller där och testat utväxling mm. Jag hade bestämt mig för att tävla aktivt och försöka sätta press på mina medtävlande. Jag hade några idéer om vad jag skulle hitta på, men som vanligt blev det inte som tänkt. Och då gäller det att tänka om! Redan tidigt kom Urstarka Stefan Stengård från CK Dainon loss. Därefter avlöste attackerna varandra, men jag tyckte ingen verkade vara allt för allvarlig. När sedan loppets blivande segrare – Peder Bodén från CK Master – satt in en grym attack var jag med på noterna och tog hans hjul. Peder körde dock så fruktansvärt hårt i kantvinden att jag till slut fick släppa. Tillbaka i klungan höll jag mig bland de 5-10 främsta och benen kändes fina, speciellt i backen upp för Almbäcksvägen.

På sjätte varvet såg två Kävlingekompisar i publiken och tyckte att det var läge att bjuda på lite action. Skrek ”attack” – mest på skoj – och till min förvåning var vi fem som fick en lucka till klungan. Jag, Patrik Jadsten från FK Trampen, Viktor Nilsson från Åhus CK, Per Jörstad från CK Lunedi och Fredrik Bengtsson från CK Ringen. Vi fick i gång ett fint lagtempo där Jadsten, Viktor och Per var de starkaste. Jag gick med runt så mycket jag orkade och efter några varv började det krampa lite smått låren i uppförskörningen. Trodde att jag skulle få nöja mig med en 7:e plats, men bestämde mig för att inte vika ner mig utan att ge allt i sista backen. Jadsten satte in en attack strax innan den skarpa högersvängen som ledde oss in på Almbäcksvägen och upploppet. Jag var med på attacken, men fick aldrig hjul på Patrik utan ”spurtade” allt vad jag kunde för att hålla övriga bakom mig. Trampade i fyrkanter med kramp i låren, sneglade bakåt och såg att de andra var på betryggande avstånd och tog hem 4:e platsen. Årets sista tävling blev cykelkarriärens hittills främsta placering, vilken visade sig vara värd en fri service på Bike Italy!

4 svar på ”Säsongsavslutning med Skånes 2-dagars linjelopp

  1. Sjukt grym!! Jag hade tyckt du varit värd en pallplacering, men det känns som att det steget kan vara en bra morot inför nästa säsong!! 😀 För den börjar ju snart… 😉

    SNART ÄR DET APRIL!! 😀

    • Tack Andreas. Pallen väntar jag med till nästa år! Hade som mål att komma topp-5 under 2013 och det gick ju som tänkt. April kommer fort!

    • Tack Brian! Jag unnar verkligen dig att få vara hel och fri från krascher. Hoppas på ett starkt 2014 och ditt återtåg i seniorklungan

Lämna ett svar