Cykelturer på Fuerteventura

Playitas 2012
Nu när kroppsdelarna känns som frysta fiskpinnar och solen inte lyst på typ en månad är det lätt att längta bort. De senaste åren har jag flytt både till Kanarieöarna och Mallorca, men i år är det snålblåsten i Skåne som gäller. För alla er som vägrar svensk vinter och drar till Fuerteventura kommer här några tips på cykelrundor.

Jag har utgått från Playitas som ligger nära en av öns större städer Gran Tarajal. Fuerteventura bjuder på fina vägar och lite trafik. Ön är kuperad, men bergen (och kullarna) är beskedliga. Värst är stigningen vid Cardon som har partier med 17 % lutning, lite kämpigt med 39/25. Jag kan definitivt rekommendera Fuerteventura för cykling och boendet på Playitas fungerar alldeles utmärkt.

Min favoritrunda för ett längre pass (4 h) blir “Betancuria – the hard way”. Notera felcyklingen mot Tarajalejo. Den kan undvikas om man vill…

En kortare runda (2 h) som innehåller två hyfsade stigningar är Cardon och Las Hermosas. Just stigningen vid Cardon är särskilt intressant och en gång körde jag fel och hamnade på en bakgård med inte helt snälla hundar. Det syns nog också på ovanstående karta. Rundan över Cardon och Las Hermosas, utan felcykling kommer här.Fler rundor tips på rundor finns på Playitas hemsida. Njut av värmen!

Lämna ett svar