Copenhagen Gran Fondo

uwct2

Det blir ingen Göingerunda till våren. Jag väljer Copenhagen Gran Fondo i stället och får möjligheten att cykeltävla som ett proffs för en dag. Danskarna arrangerar ett lopp på 145 km som ingår  i UCI:s World Cycling Tour där det finns möjlighet att kvalificera sig till amatör-VM på cykel som hålls i italienska Trento. Loppet som hålls på avspärrade vägar har plats för 2500 cyklister och anmäler du dig bland de 800 första så får du dessutom en tröja från Craft. Start och mål är vid Parken på Österbro i centrala Köpenhamn för att sedan leta sig ut på landsbygden och genom byarna. Som extra krydda blir det 8 km grusväg fördelat på tre avsnitt i bästa vårklassikeranda. Jag tror det kommer bli ett grymt lopp och hoppas verkligen att vi blir många svenskar där!

CAA Bike

PS / Är du sugen på att köra tempolopp går ett sådant i Helsingör den 10 maj / DS

2 svar på ”Copenhagen Gran Fondo

Lämna ett svar