Det där med att cykeltävla…

tim_krabbe_the_rider1
Nu när cykeltävlande ska dra igång på allvar kan det vara bra att påminna både sig själv och andra om vad cykeltävlingar egentligen handlar om. Till min hjälp tar jag några citat från Tim Krabbés ”The Rider”, vilka jag fritt översatt.

Att tävla handlar om att äta din motståndarens tallrik ren, innan du börjar med din egen.

Cykeltävlingar handlar om att skapa och utstå smärta.

En man skriker ”Snabbare”. Han tror nog att cykeltävlingar handlar om att cykla fort.

Attackera alltid så sent du kan, men före de andra.

När du är på väg att ge upp, har gett allt du har, lägg i en högre växel och tryck!

Till helgen fortsätter cykeltävlandet med Copenhagen Gran Fondo. Då ska jag försöka att inte bjuda från min tallrik…

 

2 svar på ”Det där med att cykeltävla…

 1. Pannben, inte som jag som vek ner mig i sidvinden på lördagsturen, fick för mig att det inte var ngn mening när jag låg sist i sidvinden o inte skulle få lä förrän jag kom fram..

  Hade sedan högre puls uppför backen 8 km i sträck, borde alltså ha klarat en stund i sidvinden. Är själv inte på hög nivå men nedanstående tål att tänka på.

  Kan vara värt att ligga kvar för att få lä senare, man kan tydligen få chansen att tömma ur även när man ligger tungt.

  http://traningslara.se/mjolksyra-en-missforstadd-hjalpgumma/

  Lycka till i helgen!

  • Det är alltid svårt att veta om det är lika bra att vika ner sig, eller om det kommer en andhämtningspaus inom kort. Förra helgen med 48 vindriktningsändringar gjorde det ganska klart för mig att jag inte skulle mäkta med tätgruppens fart speciellt länge. I Köpenhamn hoppas jag på annan cykelåkning

Lämna ett svar