Hur mår kropp och cykel?

Playitas 2012
Tävlingscykeln rastas på Fuerteventura, vintern 2012. Foto: Johan Jaxell.

Efter att lämnat DNS på gårdagens GP-lopp på Sturup Raceway tog jag tillfället i akt att dels se över cykeln efter kraschen och dels känna efter hur den egna kroppen mår efter fadäsen på Cykelvasan.  Cykeln behövde ett nytt växelöra, vilket jag som tur var hade i lager. Sedan behöver båda hjulen riktas om, vilket inte är någon favoritsysselsättning. För en dryg månad sedan skulle jag serva mina tävlingshjul (Speedsession 50 från Revolver Racing) och fyllde hela kassettbodyn med fett, vilket var helt fel. Några droppar mineralolja ska det vara och jag tror det går fortare för mig att fixa till detta, än att rikta om två hjul. Att tävlingshjulen dessutom är ett bättre val på morgondagens allianstempo är ett extra plus.

En kortare runda med fartlek i hyfsad intensitet gav svar på kroppens status. Cyklistens viktigaste muskel – framsida lår – fungerar alldeles utmärkt. Förutom lite smärta i axeln och vänster tumme är det bara såren som stramar. Dessa ska dock behandlas med Aloe vera gel, efter tips av erfarne Andreas Arvidsson. Ingen DNS i morgon!

4 svar på ”Hur mår kropp och cykel?

  1. Hoppas att du inte är överkänslig mot aloe Vera som jag är. Det känns som huden ska brinna upp om jag använder det.

    • Såren läker fint. Kladdar på lite aloe vera då och då. Igår hade jag betongben, men fick i alla fall en tid i resultatlistan… 20 s sämre än förra året 🙁

Lämna ett svar