Laddar för helgen

IMG_1426

Om några dagar drar Tour de France igång i belgiska Leige och jag laddar upp med Cyklisten av Tim Krabbé. Boken är fylld av insikt om cykelsporten. Vad sägs om “Cykling innebär att först äta motståndarens tallrik ren och inte förrän därefter börja äta från sin egen” eller kommentaren “Tror säkert att en cykeltävling innebär att cykla fort” om en åskådare som ropar “Fortare!”

Men det är inte bara i Liege som det ska cyklas fort i helgen. För egen del blir Vincoloppet på söndag och det utlovas regn och kantvind i vanlig ordning. Det ska bli kul att tävla igen, även om jag just nu är inne i någon form av uppbyggnadsperiod efter min post-marathonsvacka. Jag kryddar veckan med diverse intervaller och hoppas att vara någorlunda på hugget på söndag. Förra året hängde jag med i två av sex varv. Det borde jag kunna slå!

Lämna ett svar