Den bästa utbrytningsträningen

Idag kör jag årets enda allianstempo. 10 km med start i Hög och vändpunkt i Västra Karaby. Som vanligt leker jag utbrytning. Sisa milen, klungan är som en flock jagande vargar. Jag hör ylandet och känner deras flås i nacken. Ska jag lyckas hålla undan? Det gäller att gå max, samtidigt som jag inte får bli för ivrig. Jag måste kunna höja tempot på de sista kilometrarna för att klungan inte ska komma i kapp! Jag kör allianstempot med samma utrustning som jag har på linjelopp. Ingen struthjälm, inga skoöverdrag och ingen åtsittande tempodräkt. Snabbhjulen är så klart på, men några tempopinnar blir det inte. I väntan på besked om utrytningen lyckades bjuder jag på några bilder från måndagens GP-lopp på Sturup Raceway, lånade av Cykla i Eslöv IF som påpassligt nog hade en fotograf på plats. Ett GP-lopp som gick hyfsat där jag satt bättre placerad än sist. Dock har jag fortfarande mycket kvar att lära när loppen ska avslutas.

6 svar på ”Den bästa utbrytningsträningen

  1. Idag har jag hela kitet. Fast det finns inga fickor på tempodräkten så en liten sadelväska med nycklar och IDkort får åka på.

    • Sadelväska!?! Är du galen. Sånt får du lämna i sekreteriatet för tryggt förvar. Tänk på turbulensen du skapar!

      • Det kan man kanske. Men tänk om WADA dyker upp och jag inte har min UCI licens på mig 🙂 Alternativet är att lägga det i en flaska. Enligt en test blir luftmotståndet mindre med en flaska i stället än med ett tomt.

        • Du kan alltid stoppa in körkort och annat under byxan på baksida lår. Visst är det sant med flaskstället! Ses i kväll!

Lämna ett svar