Snart Cykelvasan

På lördag är det dags för min första Cykelvasa och till min ära kommer jag få agera super domestique (hjälpryttare) till frun. Min uppgift blir att göra hennes resa mellan Sälen och Mora då bekväm som möjligt. Egna ambitioner får jag lägga åt sidan denna gång, men förhoppningsvis delar hon med sig av eventuella prispengar!

Jag kör loppet på en helstel crosscykel med rakt styre. Inte särskilt bekvämt, men kommer fungera tillräckligt bra på den snälla banan. Ett litet orosmoln finns angående höger handled som fortfarande smärtar efter GP-kraschen. Min största utmaning blir att hinna i kapp Anna till Smågan där vi bestämt träff då vi hamnat i olika startgrupper. Jag har 16 km på mig att plocka in en kvart…

 IMG_3567IMG_3573
SRAM:s vevparti för cross (48/38) tillsammans med 28-11 kassett där bak. Kan bli lite tungt om det brantar till för mycket.
IMG_3570IMG_3581
Rakt styre och fäste för GoPro-kameran, Däckvalet föll på Schwables Smart Sam vilka var de fetaste däcken (700x40C) som jag fick plats med.

3 svar på ”Snart Cykelvasan

  1. Tack Andreas! Dina tummar höll inte hela vägen och en ny krasch gör att jag DNS:ar på Sturup, men dyker upp på onsdag i Hög. Hoppas du kommer då också!

  2. Pingback: Taggtråds-Johnny och jag | Nice wins nothing

Lämna ett svar