PM & bansträckning

ST_banner_1

Stävie trail är ett motionslopp där alla intäkter går till välgörenhet. Allt deltagande i Stävie trail sker på egen risk. Stormarna Simone och Sven har ställt till det en del och ibland passerar banan omkullvälta träd. Var rädd om dig själv, dina medtävlande och naturen!

På grund av ett enormt intresse för loppet och ett deltagarantal som långt överskrider alla våra förväntningar har vi behövt tänka till lite extra och genomföra ett par förändringar, allt för att logistiken ska flyta så bra som möjligt. Här följer uppdaterad information inför tävlingsdagen.

Tid och plats

Stävie Trail arrangeras söndagen den 9 mars med första start kl. 10:00.

Start och målområde på grönytan vid Södra Ljungvägen 33 i Furulund.

Distans och bansträckning

Banan är knappt 6,5 km lång, baserat på mer eller mindre tillförlitliga gps-klockor. Du kan välja att springa ett varv eller två. Observera att bansträckningen har justerats.

Banstrackning2

Nummerlappar

Nummerlappar hämtas i startområdet senast 09:30. Startområdet är öppet från kl. 08:30. Kom gärna i god tid!

Startgrupper

Vi delar in startfältet i fyra grupper som släpps iväg med några minuters mellanrum. När du hämtar nummerlappen har du möjlighet att själv välja i vilken grupp du ska starta (i mån av plats).

Vi ser gärna att de som vill springa riktigt fort väljer startgrupp 1 (nr 1-100) och att de som avser promenera väljer startgrupp 4 (nr 301-).

Efteranmälan

Det kommer att vara möjligt att efteranmäla sig på plats mellan kl 08:30-09:30 på tävlingsdagen. Kontant betalning med jämna pengar gäller och precis som innan är anmälningsavgiften minst 100 kr. Vill du skänka mer till vår insamling går det naturligtvis bra.

Toalett, omklädningsrum & dusch

Observera att det inte finns tillgång till toalett, dusch och omklädningsrum. Kom ombytt!

Parkering

Parkering sker med fördel längs Kronovägen. Undvik att parkera längs Södra Ljungvägen, mellan nr 19 och 33 då vi vill ha bästa möjliga framkomlighet för löparna.

På grund av det stora deltagarantalet ber vi löpare från Kävlinge och Furulund att i största möjliga mån cykla, springa eller gå till starten.

Banmarkering

Banan är snitslad med orangea och neongula pilar. Risken för felspring är minimal.

Vätska och energi

I starten finns vatten och i mål serveras blåbärssoppa, frukt och släta bullar. Startområdet passeras vid varvning (6,5 km) där det också finns möjlighet att ta en klunk vatten.

Vi ber löpare att ta med egna vattenflaskor för att släcka törsten efter målgång då vi har begränsad tillgång till vatten.

Tidtagning och resultat

Tidtagning på gammalt hederligt sätt. Manuellt med stoppur och penna. Efter målgång är det viktigt att du håller dig i målfållan och fortsätter framåt tills dess att ditt startnummer blivit registrerat av funktionär.

Resultatlista kommer publiceras här inom sin tid.

Utlottning av priser

Vi har fått in ett antal priser från Färgglatt, Baristashopen, Ålstorps hembageri, Team Nordic Trail och Bike Italy som vi kommer att lotta ut bland alla deltagare. Vinnande nummer finns anslagna vid sekretariatet efter målgång.